Κάτω Βλεφαροπλαστική & Μαύροι Κύκλοι

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΒΛΕΦΑΡΩΝ

κάτω βλεφαροπλαστική
  • Η βλεφαροπλαστική των κάτω βλεφάρων μπορεί να γίνει με εξωτερική τομή στο χείλος των κάτω βλεφάρων ή με τομή στο εσωτερικό του βλεφάρου (ανάλογα με τον τύπο του προβλήματος)
  • Η κάτω βλεφαροπλαστική μειώνει το υπερβάλλον λίπος των κάτω βλεφάρων
  • Το υπερβάλλον λίπος απομακρύνεται ή επανατοποθετείται σε άλλη θέση και οι τομές κλείνονται με εξαιρετικά λεπτά ράμματα
  • Οι τομές που γίνονται στο εσωτερικό των βλεφάρων δεν είναι ορατές

Οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι στα κάτω βλέφαρα αποτελούν δύο από τις πιο συχνές αιτίες που απευθύνεται κάποιος σε ειδικό ιατρό για την αποκατάστασή τους. Ανατομικές διαφορές των κάτω και άνω βλεφάρων, όπως η γωνία των ματιών, η θέση των φρυδιών, τα μάγουλα και το μέτωπο, η θέση των ματιών (βαθουλωτά ή προεξέχοντα), παράγοντες ενδογενείς (κληρονομικότητα) και εξωγενείς (συχνό τρίψιμο των ματιών, απουσία καλού και ποιοτικού ύπνου, σωστή ενυδάτωση, κατανάλωση αλκοόλ και κάπνισμα, αλόγιστη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, διατροφή χωρίς επαρκή πρόσληψη βιταμινών και αντιοξειδωτικών) καθορίζουν το ρυθμό γήρανσης κάθε προσώπου, καθώς και τον τρόπο που ο εξειδικευμένος χειρουργός θα προσεγγίσει το πρόβλημα.


Αντιμετώπιση

Η διαδικασία της κάτω βλεφαροπλαστικής διαφέρει ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του ασθενή. Ο εξειδικευμένος ιατρός θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο διαφορετικές τομές. Στην περίπτωση όπου ο ασθενής είναι νέος σε ηλικία και δεν έχει πλεόνασμα δέρματος, η τομή γίνεται εσωτερικά του βλεφάρου, ώστε να ανακατανέμεται το υπάρχον λίπος. Εάν ο ασθενής έχει περίσσεια δέρματος (συνήθως σε μεγαλύτερες ηλικίες) τότε η τομή γίνεται εξωτερικά, ακριβώς στη σημείο των κάτω βλεφαρίδων, όπου γίνεται αφαίρεση του δέρματος που περισσεύει.
Η επέμβαση διαρκεί συνήθως μία ώρα, ενώ μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία με μέθη έτσι ώστε να είναι τελείως ανώδυνη. Ο ασθενής δε χρειάζεται να παραμείνει στην κλινική, ενώ για την καλύτερη και γρηγορότερη αποκατάσταση συνιστώνται επιθέματα πάγου τις δύο πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση. Ανάλογα με το προγενέστερο ιατρικό ιστορικό του ασθενή, το οίδημα και το μελάνιασμα γύρω από τα βλέφαρα θα υποχωρήσουν σε μία με δύο εβδομάδες. Οι περισσότεροι χειρουργημένοι επιστρέφουν στις ασχολίες τους επτά με δέκα ημέρες μετά. Ήπια δυσφορία ή ενόχληση αναμένονται τα δύο πρώτα 24ωρα της επέμβασης, ενώ για ακόμη πιο ομαλή αποθεραπεία συστήνονται επαλείψεις με arnica ή παρεμφερείς αλοιφές.

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ

Τα μάτια μας αξίζουν όλη μας την προσοχή. Η σωστή διάγνωση νοσημάτων που αφορούν στα μάτια και η έγκαιρη αντιμετώπισή τους είναι μία πολύπλοκη διαδικασία που χρειάζεται γνώσεις, εμπειρία και ιδιαίτερες δεξιότητες από το χειρουργό Οφθαλμίατρο. Η πολυετής εμπειρία του Αθανάσιου Ρουμελιώτη, MD, και η συνεχής του κατάρτιση και ενημέρωση, σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων εξασφαλίζουν την υγεία των ματιών σε κάθε βήμα, διάγνωσης και αντιμετώπισης.

donation