Botox & Fillers

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΒΛΕΦΑΡΩΝ

Botox & Fillers

To botox

Η θεραπεία τύπου Botox είναι ίσως η πιο διαδεδομένη μέθοδος εξάλειψης των λεπτών ρυτίδων αλλά και των πιο μόνιμων, εγκατεστημένων γραμμών έκφρασης από το πρόσωπο. Η χρήση του κρίνεται ασφαλής δεδομένης της εικοσάχρονης και πλέον εφαρμογής του για την αντιμετώπιση παθήσεων διαφόρων ειδικοτήτων.

Τα μάτια αποτελούν το πρώτο σημείο στο πρόσωπο που «προσβάλλεται» από το γήρας ήδη από την τρίτη δεκαετία της ζωής. Το botox αποτελεί μία απλή, μη επεμβατική μέθοδο, που εφαρμόζεται μόνο από εξειδικευμένο ιατρό, και που αδρανοποιεί τους μύες και απαλύνει πρόσκαιρα τις μόνιμες ρυτίδες του προσώπου.

Η θεραπεία με botox συνίσταται στην έγχυση της ουσίας στο επίμαχο σημείο, απευθείας πάνω στο μυ, με τη χρήση εξαιρετικά λεπτής βελόνας. Η εφαρμογή του φαρμάκου είναι συνήθως ανώδυνη, εκτός από ένα ανεπαίσθητο τσίμπημα στο σημείο της ένεσης. Τα αποτελέσματα από τις εκχύσεις με botox διαφαίνονται συνήθως λίγες ημέρες μετά την εφαρμογή του, ενώ η επίδρασή του διαρκεί 4 με 6 μήνες, όπου και πρέπει να επαναλαμβάνεται.

Εξαιτίας της «περιορισμένης χρονικά» δράσης του φαρμάκου, οποιαδήποτε πρόσκαιρη παρενέργεια –όπως κοκκινίλα, μούδιασμα, ελλιπής κινητικότητα στη γύρω περιοχή –εξαλείφεται από μόνη της σταδιακά.
Η ηλικία που μπορεί κάποιος να ξεκινήσει την  αντιμετώπιση των ρυτίδων με botox εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος και από τον τρόπο ζωής του ατόμου. Νεαρά άτομα μπορεί να παρουσιάζουν εμφανείς ρυτίδες εξαιτίας κληρονομικών, περιβαλλοντικών ή άλλων παραγόντων, ενώ μεγαλύτερα άτομα μπορεί να διατηρούν ένα υγιές δέρμα. Σε γενικές γραμμές, το botox μπορεί να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την ηλικία των 30 ετών.
Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο στις ΗΠΑ γίνονται περισσότερες από 6 εκατομμύρια θεραπείες τύπου Botox ετησίως.


Τα Fillers

Τα Fillers (δερματικά εμφυτεύματα) βοηθούν το δέρμα να διατηρεί τον «όγκο» του, δίνοντας την εικόνα φρέσκου, ξεκούραστου προσώπου για τουλάχιστον έξι μήνες έως ένα χρόνο, χωρίς να αλλοιώνουν την έκφραση και να παραποιούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου.
Τα εμφυτεύματα διαχωρίζονται σε επεμβατικά ή μη επεμβατικά, σε μόνιμα ή προσωρινά. Το υλικό των εμφυτευμάτων μπορεί να είναι μη ζωικό βασισμένο στο υαλουρονικό οξύ ή ζωικής προέλευσης –κολλαγόνο και λιπώδη εμφυτεύματα.

Στην περιοχή των ματιών, τα ενέσιμα εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ, -μία ουσία που περιέχει το δέρμα μας ως φυσικό συστατικό και μειώνεται με την πάροδο του χρόνου – γεμίζουν προσωρινά τις γραμμές έκφρασης και τις πιο μόνιμες ρυτίδες δίνοντας όγκο στο πρόσωπο και σφριγηλότητα στο δέρμα.

Η επέμβαση με fillers γίνεται στο ιατρείο, με τοπική αναισθησία, είναι σχετικά ανώδυνη και διαρκεί ελάχιστο χρόνο. Δεν θα πρέπει να έχει γίνει λήψη ασπιρίνης ή αντιφλεγμονωδών φαρμάκων λίγες ημέρες προ της θεραπείας. Μετά θα πρέπει να αποφεύγεται για λίγες ημέρες η υπερβολική ζέστη ή ψύξη της περιοχής.  Τα αποτελέσματα από τη χρήση τους είναι εμφανή από την πρώτη στιγμή και σήμερα αποτελούν το δεύτερο πιο διαδεδομένο, ελάχιστα επεμβατικό μέσο αντιμετώπισης των σημαδιών του γήρατος στο πρόσωπο μετά τη θεραπεία τύπου botox. Πάνω από 1 εκατομμύριο θεραπείες με εμφυτεύματα έγιναν στις ΗΠΑ μόνο το 2013. Είναι δε χαρακτηριστικό πως οι λιγότερο επεμβατικές αισθητικές παρεμβάσεις έχουν εμφανίσει μια αύξηση πάνω από 1000% την τελευταία δεκαετία ακριβώς λόγω της εμφάνισης των θεραπειών αυτών.

faq

Q&A ΓΙΑ ΤO BOTTOX

Τι είναι το botox;

Το BOTOX® είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που εκχύνεται στους μύες για να βελτιώσει την εμφάνιση των μέτριων έως και βαθιών ρυτίδων μεταξύ των φρυδιών...

Διαβάστε περισσότερα...

faq

Q&A ΓΙΑ ΤΑ FILLERS

Τι είναι το JUVÉDERM®;

Το JUVÉDERM®είναι το μόνο filler υαλουρονικού οξέως που έχει πάρει έγκριση από τον φορέα τροφίμων και φαρμάκων των Η.Π.Α. (FDA)...

Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ

Τα μάτια μας αξίζουν όλη μας την προσοχή. Η σωστή διάγνωση νοσημάτων που αφορούν στα μάτια και η έγκαιρη αντιμετώπισή τους είναι μία πολύπλοκη διαδικασία που χρειάζεται γνώσεις, εμπειρία και ιδιαίτερες δεξιότητες από το χειρουργό Οφθαλμίατρο. Η πολυετής εμπειρία του Αθανάσιου Ρουμελιώτη, MD, και η συνεχής του κατάρτιση και ενημέρωση, σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων εξασφαλίζουν την υγεία των ματιών σε κάθε βήμα, διάγνωσης και αντιμετώπισης.

donation