Ενδιαφέροντα Άρθρα

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΒΛΕΦΑΡΩΝ

  • Ανανεώνετε το make up που αφορά στα μάτια κάθε τρεις μήνες, ακόμη και αν οι οδηγίες του προϊόντος δίνουν διαφορετικό χρόνο διάρκειας. Εάν τα μάτια σας αναπτύξουν οποιαδήποτε μόλυνση, καθαρίστε σχολαστικά όλα τα εργαλεία μακιγιάζ (πινέλα, βούρτσες, σφουγγαράκια, κ.λπ.) και ξύστε τις μύτες των μολυβιών που χρησιμοποιούνται για τη βαφή των ματιών.

Περισσότερα...

Εάν υποστείτε τραυματισμό στην περιοχή των ματιών απευθυνθείτε στον οφθαλμίατρό σας το συντομότερο δυνατό, ακόμη και αν ο τραυματισμός φαίνεται επουσιώδης. Οι σοβαροί τραυματισμοί ματιών δεν είναι πάντα φανεροί από την πρώτη στιγμή που σημειώνονται. Η καθυστερημένη επίσκεψη στον ιατρό μπορεί να αποβεί μοιραία για την υγεία των ματιών σας.

Περισσότερα...

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η κατάσταση των ματιών μπορεί να αλλάξει ελάχιστα εξαιτίας της κατακράτησης υγρών, της αύξησης του όγκου του αίματος, των ορμονικών  διακυμάνσεων και άλλων παραγόντων που συνδέονται με την εγκυμοσύνη. Οι αλλαγές αυτές είναι συνήθως πρόσκαιρες και το μάτι επανέρχεται στην προ-εγκυμοσύνης κατάσταση λίγο μετά τη γέννηση του παιδιού ή τον απογαλακτισμό από το θηλασμό.

Περισσότερα...

Σε φυσιολογικές συνθήκες τα μάτια μας ανοιγοκλείνουν 18 φορές το λεπτό, αλλά όταν το βλέμμα μας συγκεντρώνεται για να διαβάσει ή να παρακολουθήσει κάτι σε οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή, τότε ο ρυθμός κατά τον οποίο ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας μειώνεται στο μισό. Επίσης, καταπόνηση προκαλεί στα μάτια οποιαδήποτε εργασία εκτελείται σε κοντινή απόσταση και χρειάζεται συγκέντρωση, όπως το διάβασμα, το γράψιμο, κ.λπ.

Περισσότερα...

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ

Τα μάτια μας αξίζουν όλη μας την προσοχή. Η σωστή διάγνωση νοσημάτων που αφορούν στα μάτια και η έγκαιρη αντιμετώπισή τους είναι μία πολύπλοκη διαδικασία που χρειάζεται γνώσεις, εμπειρία και ιδιαίτερες δεξιότητες από το χειρουργό Οφθαλμίατρο. Η πολυετής εμπειρία του Αθανάσιου Ρουμελιώτη, MD, και η συνεχής του κατάρτιση και ενημέρωση, σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων εξασφαλίζουν την υγεία των ματιών σε κάθε βήμα, διάγνωσης και αντιμετώπισης.

donation