Ενδιαφέροντα Άρθρα

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΒΛΕΦΑΡΩΝ

σωστά γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου δεν είναι ένα αντικείμενο της μόδας. Μας παρέχουν σημαντική προστασία για τα μάτια από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου, γι’ αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία να επιλέγονται με γνώση ώστε να εφαρμόζονται τα σωστά γυαλιά ηλίου.


Επιλέξτε γυαλιά με 99%+ προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία

Πρέπει πάντα να επιλέγετε γυαλιά με τη συγκεκριμένη προδιαγραφή. Ορισμένες κατασκευαστές γυαλιών υποστηρίζουν ότι τα γυαλιά που κατασκευάζουν παρέχουν προστασία και από την υπέρυθρη ακτινοβολία, πρόσφατες όμως έρευνες δεν υποδεικνύουν βλάβες των ματιών από την ακτινοβολία αυτή.


Δοκιμάστε την ποιότητα των γυαλιών

Εκτός από την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία θα πρέπει να ελέγξετε την ποιότητα των φακών. Κοιτάξτε μέσα από τα γυαλιά σε κάποιο ορθογώνιο μοτίβο, όπως πλακάκια στο πάτωμα. Κρατήστε τα γυαλιά σε βολική απόσταση από τα μάτια και καλύψτε το ένα μάτι. Κινήστε τα γυαλιά αργά από τη μία πλευρά στην άλλη, πάνω και κάτω. Εάν οι γραμμές παραμένουν ευθείες, οι φακοί είναι σωστοί. Εάν οι γραμμές κινούνται, ιδιαίτερα στο κέντρο του φακού, δοκιμάστε άλλους φακούς.


Αναζητήστε ανθεκτικούς φακούς

Δεν υπάρχει άθραυστος φακός, ωστόσο οι πλαστικοί φακοί είναι λιγότερο πιθανό να σπάσουν και να γίνουν τρίμματα όταν χτυπήσουν σε αιχμηρό αντικείμενο. Ελέγξτε την ποιότητα του πλαστικού και βεβαιωθείτε για τις εγγυήσεις που δίνονται όσον αφορά την ανθεκτικότητά του.


Φορέστε προστατευτικά γυαλιά για επικίνδυνες, ριψοκίνδυνες δραστηριότητες

Δραστηριότητες στην ύπαιθρο, όπως θαλάσσιο σκι ή σκι στο χιόνι ή ομαδικά παιχνίδια δράσης μπορεί να τραυματίσουν τα μάτια σας, που δε θα τα προστατεύσουν τα γυαλιά ηλίου. Χρειάζεστε ειδικά προστατευτικά γυαλιά ή καλύμματα με επιπλέον προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.


Το χρώμα του φακού

Δεν υπάρχει ιατρικός λόγος για τον οποίο πρέπει να επιλέξετε το ένα χρώμα φακού έναντι κάποιου άλλου. Το ποσοστό προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία δεν επηρεάζεται από το χρώμα του φακού.

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ

Τα μάτια μας αξίζουν όλη μας την προσοχή. Η σωστή διάγνωση νοσημάτων που αφορούν στα μάτια και η έγκαιρη αντιμετώπισή τους είναι μία πολύπλοκη διαδικασία που χρειάζεται γνώσεις, εμπειρία και ιδιαίτερες δεξιότητες από το χειρουργό Οφθαλμίατρο. Η πολυετής εμπειρία του Αθανάσιου Ρουμελιώτη, MD, και η συνεχής του κατάρτιση και ενημέρωση, σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων εξασφαλίζουν την υγεία των ματιών σε κάθε βήμα, διάγνωσης και αντιμετώπισης.

donation