Ενδιαφέροντα Άρθρα

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΒΛΕΦΑΡΩΝ

εγκυμοσύνη και όραση

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η κατάσταση των ματιών μπορεί να αλλάξει ελάχιστα εξαιτίας της κατακράτησης υγρών, της αύξησης του όγκου του αίματος, των ορμονικών  διακυμάνσεων και άλλων παραγόντων που συνδέονται με την εγκυμοσύνη. Οι αλλαγές αυτές είναι συνήθως πρόσκαιρες και το μάτι επανέρχεται στην προ-εγκυμοσύνης κατάσταση λίγο μετά τη γέννηση του παιδιού ή τον απογαλακτισμό από το θηλασμό.

Κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό απαγορεύεται η επέμβαση στα μάτια με laser (LASIK,PRK,κτλ) .
Η πιο πιθανή κατάσταση των ματιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι η ξηροφθαλμία, ως αποτέλεσμα των ορμονικών διακυμάνσεων. Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας για τις σταγόνες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια στην εγκυμοσύνη. Για την ξηροφθαλμία πιθανόν να βοηθήσει η κατανάλωση τροφών με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, όπως σολομός, λιναρόσπορος και καρύδια, που παράλληλα συντείνει στην υγιεινή διατροφή.
Εάν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η όραση γίνει θολή, θα πρέπει αμέσως να επικοινωνήστε με τον ιατρό σας, διότι μπορεί να είναι σημάδι υψηλής αρτηριακής πίεσης ή διαβήτη κυήσεως.

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ

Τα μάτια μας αξίζουν όλη μας την προσοχή. Η σωστή διάγνωση νοσημάτων που αφορούν στα μάτια και η έγκαιρη αντιμετώπισή τους είναι μία πολύπλοκη διαδικασία που χρειάζεται γνώσεις, εμπειρία και ιδιαίτερες δεξιότητες από το χειρουργό Οφθαλμίατρο. Η πολυετής εμπειρία του Αθανάσιου Ρουμελιώτη, MD, και η συνεχής του κατάρτιση και ενημέρωση, σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων εξασφαλίζουν την υγεία των ματιών σε κάθε βήμα, διάγνωσης και αντιμετώπισης.

donation