Ενδιαφέροντα Άρθρα

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΒΛΕΦΑΡΩΝ

συμβουλές για υγιή μάτια
  • Ανανεώνετε το make up που αφορά στα μάτια κάθε τρεις μήνες, ακόμη και αν οι οδηγίες του προϊόντος δίνουν διαφορετικό χρόνο διάρκειας. Εάν τα μάτια σας αναπτύξουν οποιαδήποτε μόλυνση, καθαρίστε σχολαστικά όλα τα εργαλεία μακιγιάζ (πινέλα, βούρτσες, σφουγγαράκια, κ.λπ.) και ξύστε τις μύτες των μολυβιών που χρησιμοποιούνται για τη βαφή των ματιών.

  • Μην ανταλλάσσετε ποτέ τα είδη μακιγιάζ και να δοκιμάζετε τα δείγματα μακιγιάζ σε καταστήματα πώλησης με καινούργια εργαλεία.

  • Εάν έχετε τάση για αλλεργία εισάγετε κάθε νέο προϊόν στο μακιγιάζ σας ξεχωριστά. Βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές και δε σας προκαλεί αλλεργία και εισάγετε το επόμενο προϊόν και ούτω καθεξής. Εάν κάποιο προϊόν σας προκαλέσει αλλεργική αντίδραση, απευθυνθείτε στον οφθαλμίατρο για να διαπιστώσει ποιο συστατικό σας προξένησε αλλεργία.

  • Πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπο και τα βλέφαρά σας είναι απολύτως καθαρά. Πάντα εφαρμόζετε τα προϊόντα μακιγιάζ έξω από τη γραμμή των βλεφαρίδων. Μη βάφεστε ποτέ σε όχημα που κινείται

  • Εάν υποφέρετε από ξηροφθαλμία ή είστε επιρρεπείς στα ξηρά μάτια, αποφεύγετε σκόνη, νιφάδες, πούδρα ματιών με μεταλλικά στοιχεία (glitter), που ενοχοποιούνται για ερεθισμό του κερατοειδούς ή μόλυνση, ιδιαίτερα ανάμεσα στους χρήστες φακών επαφής.

  • Απομακρύνετε το μακιγιάζ από τα μάτια σας πριν κοιμηθείτε και ξεπλύνετε καλά τα μάτια σας από τα υπολείμματα του ντεμακιγιάζ ματιών.

 

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ

Τα μάτια μας αξίζουν όλη μας την προσοχή. Η σωστή διάγνωση νοσημάτων που αφορούν στα μάτια και η έγκαιρη αντιμετώπισή τους είναι μία πολύπλοκη διαδικασία που χρειάζεται γνώσεις, εμπειρία και ιδιαίτερες δεξιότητες από το χειρουργό Οφθαλμίατρο. Η πολυετής εμπειρία του Αθανάσιου Ρουμελιώτη, MD, και η συνεχής του κατάρτιση και ενημέρωση, σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων εξασφαλίζουν την υγεία των ματιών σε κάθε βήμα, διάγνωσης και αντιμετώπισης.

donation