Νέα / Εξελίξεις

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΒΛΕΦΑΡΩΝ

Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα είναι ο συχνότερος τύπος του καρκίνου του δέρματος με ποσοστό 80% στο σύνολο των δερματικών καρκίνων.

Η χειρουργική αφαίρεση είναι η μέθοδος εκλογής με πολύ μεγάλη επιτυχία στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Δύο νέα όπλα ήρθαν τα τελευταία χρόνια στη διάθεση μας για την αντιμετώπιση του. Η κρέμα imiquimod 5% που βοηθά σε μικρά και χαμηλού κινδύνου καρκινώματα και πρόσφατα η θεραπεία με vismodegib (Erivedge, Genentech) που έδωσε πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα σε ασθενείς με μεταστάσεις και με μεγάλη επέκταση βασικοκυτταρικά καρκινώματα είναι ελπιδοφόρα μηνύματα στον αγώνα μας για καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενών.

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ

Τα μάτια μας αξίζουν όλη μας την προσοχή. Η σωστή διάγνωση νοσημάτων που αφορούν στα μάτια και η έγκαιρη αντιμετώπισή τους είναι μία πολύπλοκη διαδικασία που χρειάζεται γνώσεις, εμπειρία και ιδιαίτερες δεξιότητες από το χειρουργό Οφθαλμίατρο. Η πολυετής εμπειρία του Αθανάσιου Ρουμελιώτη, MD, και η συνεχής του κατάρτιση και ενημέρωση, σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων εξασφαλίζουν την υγεία των ματιών σε κάθε βήμα, διάγνωσης και αντιμετώπισης.

donation