Νέα / Εξελίξεις

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΒΛΕΦΑΡΩΝ

Η προσβολή των οφθαλμών σε ασθενείς με θυρεοειδοπάθεια είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον πάσχοντα αλλά και τον οφθαλμίατρο.

Η κορτιζόνη και η ακτινοβολία ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια οι μόνες μη χειρουργικές επιλογές μας. Ευτυχώς πρόσφατα έχουν εμφανισθεί νέες βιολογικές θεραπείες με φάρμακα όπως rituximabκαι tocilizumab που ελέγχουν την φλεγμονή σε περιπτώσεις που δεν ανταποκρίνονταν στην κορτιζόνη. Η χορήγηση από το στόμα σελήνιου έχει επίσης δείξει θετικά αποτελέσματα και θα πρέπει όλοι να θυμόμαστε πως η διακοπή του καπνίσματος είναι πρωταρχικής σημασίας για την εξέλιξη της νόσου.

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ

Τα μάτια μας αξίζουν όλη μας την προσοχή. Η σωστή διάγνωση νοσημάτων που αφορούν στα μάτια και η έγκαιρη αντιμετώπισή τους είναι μία πολύπλοκη διαδικασία που χρειάζεται γνώσεις, εμπειρία και ιδιαίτερες δεξιότητες από το χειρουργό Οφθαλμίατρο. Η πολυετής εμπειρία του Αθανάσιου Ρουμελιώτη, MD, και η συνεχής του κατάρτιση και ενημέρωση, σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων εξασφαλίζουν την υγεία των ματιών σε κάθε βήμα, διάγνωσης και αντιμετώπισης.

donation