ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ CHECK UP

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΒΛΕΦΑΡΩΝ

οφθαλμολογικό checkup

Το οφθαλμολογικό checkup είναι η πολύτιμη ιατρική εξέταση, με την οποία ελέγχουμε την όραση και την υγεία των ματιών μας.

1. Προετοιμασία:

  • Προγραμματισμένο ραντεβού με τον ιατρό.
  • Αποφύγετε το makeupκαι τους φακούς επαφής την ημέρα της εξέτασης.
  • Θα χρειαστείτε έναν συνοδό ,να οδηγήσει για εσάς, σε περίπτωση που ο ιατρός χρησιμοποιήσει σταγόνες για την διαστολή της κόρης του ματιού.

2. Τρόπος εξέτασης:

Αρχικά θα ρωτηθείτε εάν έχετε κάποιο πρόβλημα με την όραση σας.
Θα σας ζητηθεί να περιγράψετε αυτά τα προβλήματα , πότε εμφανίστηκανκαι εάν έχουν μεταβληθεί μέσα σε αυτό το διάστημα.
Θα σας ζητηθεί ιστορικό γυαλιών ή φακών επαφής σε περίπτωση που φοράτε και θα ρωτηθείτε για την υγεία σας, για τυχόν λήψη φαρμάκων καθώς και για το ατομικό και οικογενειακό σας ιατρικό ιστορικό.
Στη συνέχεια, ο ιατρός ελέγχει την όραση σας κεντρικά και περιφερικά, ελέγχει τους μύες και την κινητικότητα του οφθαλμού και την κόρη για την ανταπόκριση στο φώς. Ελέγχεται η αντίληψη των χρωμάτων και στη συνέχεια με τη σχισμοειδή λυχνία εξετάζεται το πρόσθιο τμήμα του ματιού και των βλεφάρων και μετριέται η πίεση στα μάτια για έλεγχο γλαυκώματος. Μπορεί στη συνέχεια να χορηγηθούν σταγόνες για διαστολή της κόρης που θα επιτρέψει στον ιατρό να δεί τις δομές στο πίσω μέρος του οφθαλμού όπως το οπτικό νεύρο, την ωχρά κηλίδα, τον αμφιβληστροειδή και τα αγγεία. Ο οφθαλμός είναι η περιοχή που ο ιατρός μπορεί να δει απευθείας τα αγγεία του σώματος και δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τη γενική κατάσταση της υγείας.


3. Αίσθηση κατά την εξέταση:

Δεν υπάρχει καμία ενόχληση ή πόνος κατά την διάρκεια της εξέτασης.


4. Διαχωρισμός εξέτασης με βάση την ηλικία:

Όλα τα παιδιά εξετάζονται από τους παιδιάτρους τους, μέχρι την ηλικία όπου μαθαίνουν την αλφάβητο και έως 1 ή 2 χρόνια μετά από αυτήν. Επιπλέον ο οφθαλμίατρος μπορεί να εξετάσει τα παιδιά στη γέννηση, στην ηλικία πριν το σχολείο και σε οποιαδήποτε στιγμή οι γονείς ή ο παιδίατρος υποπτευθούν κάποιο πρόβλημα.

Ηλικία από 18 έως 39 ετών

Ένας ολοκληρωμένος οφθαλμολογικός έλεγχος, χρειάζεται κάθε 5 έως 10 χρόνια.
Ενήλικες χρήστες φακών επαφής , χρειάζονται συχνότερα οφθαλμολογικό έλεγχο.

Ενήλικες άνω των 40 ετών , χωρίς παθήσεις ή παράγοντες κινδύνου θα πρέπει να ελέγχονται

  • κάθε 2 -4 χρόνια , ενήλικες από 40-45 ετών
  • κάθε 1-3 χρόνια ενήλικες από 55-64 ετών
  • κάθε 1 χρόνο ενήλικες άνω των 65 ετών

Ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του εξεταζομένου, ο ιατρός μπορεί να συστήσει τον οφθαλμολογικό έλεγχο συχνότερα.

Προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν, από το checkup είναι τα εξής:

  • Καταρράκτης
  • Διαβήτης
  • Γλαύκωμα
  • Υψηλή πίεση
  • Ωχροπάθεια και άλλα

5. Κίνδυνοι:

Εάν χρησιμοποιηθούν σταγόνες για την διαστολή της κόρης του οφθαλμού, η όρασή σας θα είναι θολή για τις επόμενες 2-3 ώρες και το φυσικό φως του ήλιου, μπορεί να σας ενοχλεί και να σας κάνει ζημιά στα μάτια.
Τα οφέλη της πρώιμης διάγνωσης είναι σημαντικά και σωτήρια. Επιβάλλεται να προστατεύουμε τον εαυτό μας ,αλλά και τους οικείους μας από πιθανές ιάσιμες ασθένειες, όταν αυτές ανακαλυφθούν και αντιμετωπιστούν νωρίς.

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ

Τα μάτια μας αξίζουν όλη μας την προσοχή. Η σωστή διάγνωση νοσημάτων που αφορούν στα μάτια και η έγκαιρη αντιμετώπισή τους είναι μία πολύπλοκη διαδικασία που χρειάζεται γνώσεις, εμπειρία και ιδιαίτερες δεξιότητες από το χειρουργό Οφθαλμίατρο. Η πολυετής εμπειρία του Αθανάσιου Ρουμελιώτη, MD, και η συνεχής του κατάρτιση και ενημέρωση, σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων εξασφαλίζουν την υγεία των ματιών σε κάθε βήμα, διάγνωσης και αντιμετώπισης.

donation