Q&A ΓΙΑ ΤΑ FILLERS

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΒΛΕΦΑΡΩΝ

Fillers

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα ενέσιμο ζελέ, ένα filler δέρματος με βελούδινη υφή, που βοηθά την αναδόμηση του όγκου του δέρματος και απαλύνει τις ρυτίδες του προσώπου και τις γραμμές έκφρασης ή τις ρινοχειλικές πτυχώσεις. Οι θεραπείες με υαλουρονικό οξύ  έχουν πάρει έγκριση από τον φορέα τροφίμων και φαρμάκων των Η.Π.Α. (FDA) για διάρκεια ζωής ενός έτους.


Τι κάνει το υαλουρονικό οξύ;

Το ενέσιμο αυτό ζελέ προσθέτει όγκο στον ιστό του προσώπου προσωρινά επιτυγχάνοντας μία πιο ομαλή εμφάνιση. Εκχύνονται στο υποδόριο ιστό του δέρματος του προσώπου για τη διόρθωση των μέτριων ή βαθιών σε ένταση ρυτίδων και των πτυχώσεων, όπως των ρινοχειλικών πτυχώσεων.


Γιατί το υαλουρονικό οξύ  κυκλοφορεί σε διάφορους  τύπους;

Το υαλουρονικό διατίθεται σε διάφορους τύπους ώστε  να δοθεί η δυνατότητα στους ειδικούς επαγγελματίες που ασχολούνται με την αισθητική χειρουργική να εξατομικεύσουν τη θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, άλλοι τύποι προσφέρουν περισσότερη ευελιξία για τη δημιουργία περιγράμματος και όγκου ώστε να απαλυνθούν οι ρυτίδες και οι πτυχώσεις του προσώπου, ενώ άλλοι έχουν πιο πυκνή σύνθεση για να δίνουν όγκο και να διορθώνουν τις έντονες πτυχώσεις και βαθιές ρυτίδες του προσώπου.


Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μία φυσική ουσία που βρίσκεται σε όλα τα θηλαστικά και τα βοηθά στην ενυδάτωση και τη διατήρηση του όγκου του δέρματός τους. Επιπλέον της χρήσης του για αισθητικούς λόγους, το υαλουρονικό οξύ έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και δύο δεκαετίες για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, για την αποκατάσταση της κινητικότητας, όπως και σε επεμβάσεις ματιών και επούλωση πληγών.


Πώς χρησιμοποιείται το υαλουρονικό  οξύ στη θεραπεία;

Ο ειδικός ιατρός εκχέει το υαλουρονικό με τη βοήθεια μίας πολύ λεπτής βελόνας στο σημείο που χρήζει αποκατάστασης λειαίνοντας τις μέτριες ή και βαθιές ρυτίδες του προσώπου αλλά και τις πτυχώσεις του, όπως τις ρινοχειλικές πτυχώσεις και τις «γραμμές του χαμόγελου». Επίσης, προσθέτει προσωρινά όγκο στο δέρμα δίνοντας ακόμη περισσότερο την αίσθηση απαλής επιδερμίδας.


Τι επιτυγχάνεται με το υαλουρονικό;

Το υαλουρονικό οξύ θα βοηθήσει στη λείανση της επιδερμίδας και στην απάλυνση ακόμη και των βαθιών ρυτίδων, με διάρκεια έως και ένα χρόνο από την ημέρα της έκχυσης. Το αποτέλεσμα αυτό επιτυγχάνεται ακόμη και με την πρώτη θεραπεία, ενώ κάποιοι  ασθενείς ίσως χρειάζονται περισσότερες από μία.


Είναι επώδυνη η διαδικασία;

Οι ενέσεις μπορεί να προκαλέσουν κάποια δυσφορία κατά τη διάρκεια της έκχυσης. Ωστόσο, η απαλή σύνθεσή του επιτρέπει στον ιατρό να διανείμει το filler εύκολα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ήπιας αναισθησίας (μούδιασμα) σε ασθενείς που το επιλέγουν.


Πόσο χρόνο διαρκεί η θεραπεία;

Η διαδικασία δε διαρκεί περισσότερο από 15 λεπτά. Πρόκειται για μία εξαιρετικά γρήγορη θεραπεία που χρειάζεται όμως εξειδικευμένο χειρουργό για να εφαρμοστεί σωστά.


Ποιοι ιατροί μπορούν να προσφέρουν αυτού του είδους τη θεραπεία με το υαλουρονικό ;

Εξειδικευμένοι επαγγελματίες της υγείας, όπως δερματολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί, οφθαλμίατροι και ωτορινολαρυγγολόγοι, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους ειδικούς που μπορούν να προχωρήσουν σε αυτή την κοσμητική διαδικασία εάν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση.


Υπάρχουν πιθανές παρενέργειες και ποιες;

Οι περισσότερες παρενέργειες που μπορεί να εμφανιστούν μετά την έκχυση με υαλουρονικό  χαρακτηρίζονται ως ήπιες ή μέτριες και διαρκούν το περισσότερο για 7 ημέρες συνήθως. Οι πιο κοινές παρενέργειες περιλαμβάνουν ερύθημα (κοκκινίλα), πόνο ή ευερεθιστότητα, τράβηγμα, πρήξιμο, μελανιά, φαγούρα και αποχρωματισμό. Υπάρχουν βέβαια και πολύ σπάνιες αλλά σοβαρές επιπλοκές όπως νέκρωση της περιοχής έως και μείωση της όρασης.

faq

Q&A ΓΙΑ ΤO BOTTOX

Τι είναι το botox;

Το BOTOX® είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που εκχύνεται στους μύες για να βελτιώσει την εμφάνιση των μέτριων έως και βαθιών ρυτίδων μεταξύ των φρυδιών...

Διαβάστε περισσότερα...

faq

Q&A ΓΙΑ ΤΟ LATISSE

Το Latisse πραγματοποιεί αυτά που «υπόσχεται»;

Η πλειονότητα των ασθενών που έχει εφαρμόσει το Latisseέχει βοηθηθεί στην αύξηση των βλεφαρίδων, όπως είχε ήδη διαφανεί από τις κλινικές μελέτες...

Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ

Τα μάτια μας αξίζουν όλη μας την προσοχή. Η σωστή διάγνωση νοσημάτων που αφορούν στα μάτια και η έγκαιρη αντιμετώπισή τους είναι μία πολύπλοκη διαδικασία που χρειάζεται γνώσεις, εμπειρία και ιδιαίτερες δεξιότητες από το χειρουργό Οφθαλμίατρο. Η πολυετής εμπειρία του Αθανάσιου Ρουμελιώτη, MD, και η συνεχής του κατάρτιση και ενημέρωση, σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων εξασφαλίζουν την υγεία των ματιών σε κάθε βήμα, διάγνωσης και αντιμετώπισης.

donation