Q&A ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΤΟΧ

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΒΛΕΦΑΡΩΝ

Botox

Τι είναι το botox;

Eίναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που εκχύνεται στους μύες για να βελτιώσει την εμφάνιση των μέτριων έως και βαθιών ρυτίδων, σε ανθρώπους από 18 έως και 65 ετών.


Πώς δρα;

Το φάρμακο εκχύνεται ενέσιμα στους μύες που εντοπίζονται οι μέτριες και βαθιές ρυτίδες, αναστέλλοντας τα νευρικά ερεθίσματα στην περιοχή. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται η δραστηριότητα των μυών που προκαλούν τις μέτριες ή βαθιές γραμμές.


Πότε θα φανούν τα αποτελέσματα και πόσο διαρκούν;

Μέσα σ’ ελάχιστες ημέρες από την ημέρα της εφαρμογής του, διαπιστώνεται βελτίωση της όψης των ρυτίδων, που μειώνονται σημαντικά τόσο οι μέτριες όσο και οι βαθιές. Η εμφάνιση συνεχίζει να βελτιώνεται και φτάνει στην ιδανική της εικόνα σε 30 ημέρες, ενώ τα αποτελέσματα, που ποικίλουν ανά άτομο και εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, διαρκούν για 4 μήνες περίπου.


Είναι επώδυνη η θεραπεία;

Το αίσθημα της δυσφορίας κατά τη διάρκεια της ένεσης είναι ελάχιστο και στιγμιαίο. Πριν την ένεση είναι πιθανό να προηγηθεί ήπιο μούδιασμα στην περιοχή με παγοκύστη ή αναισθητική κρέμα. Η συνολική θεραπεία διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Οι όποιες παρενέργειες που σχετίζονται με την ένεση περιλαμβάνουν τοπικό πόνο, μόλυνση, φλεγμονή, ερεθισμό, ερυθρότητα, πρήξιμο και/ή αιμορραγία/μελανιές.


Θα συνεχίσω να έχω τη δυνατότητα έκφρασης στο πρόσωπό μου;

Παρόλο που τα αποτελέσματα του είναι ορατά, η όψη του προσώπου δεν αλλάζει δραματικά. Η κινητικότητα των μυών στην περιοχή που γίνεται η ένεση περιορίζεται, ωστόσο το πρόσωπο δε χάνει τη δυνατότητα να εκφράσει τα συναισθήματά του. Για παράδειγμα το συνοφρύωμα δεν αποτυπώνεται τόσο έντονα στις μεσόφρυες γραμμές, είναι όμως ορατό από το σύνολο των γραμμών του προσώπου. Επιπλέον ο έμπειρος ιατρός θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας αναζωογονημένης εικόνας χωρίς υπερβολές με ‘παγωμένη’ εμφάνιση.


Ποιος αποκλείεται από τη θεραπεία;

Δε θα πρέπει να υποβληθεί σε θεραπεία όποιος:

  • Είναι αλλεργικός σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του φαρμάκου
  • Έχει δερματική μόλυνση στην περιοχή που θα γίνει η ένεση
  • Υποφέρει από κάποια νόσο που επηρεάζει τους μύες και τα νεύρα, όπως κάποια μορφή μυασθένειας.
  • Πάσχει από κάποια αναπνευστικά προβλήματα, όπως άσθμα ή εμφύσημα
  • Έχει προβλήματα κατάποσης
  • Έχει υποβληθεί σε επέμβαση στο πρόσωπο
  • Εμφανίζει αδυναμία στην περιοχή του μετώπου, όπως δυσκολία να σηκώσει τα φρύδια του
  • Έχει βλεφαρόπτωση
  • Είναι έγκυος ή σκοπεύει να μείνει έγκυος
  • Θηλάζει ή σχεδιάζει να θηλάσει

Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες από τη δράση του φαρμάκου;

Η χρήση του μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές καταστάσεις. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας για όλες τις πιθανές παρενέργειες από τη χρήση του. Συγκεκριμένα:

  • Ξηροστομία
  • Δυσφορία ή πόνο στο σημείο της ένεσης
  • Τράβηγμα
  • Πονοκέφαλος
  • Πόνος στον αυχένα
  • Προβλήματα στην όραση, όπως διπλωπία, θολή όραση, μειωμένη όραση, βλεφαρόπτωση, πρήξιμο στα βλέφαρα και ξηροφθαλμία
  • Αλλεργικές αντιδράσεις όπως φαγούρα, εξάνθημα, άσθμα ή λιποθυμία.

Μιλήστε με τον ιατρό σας εάν αντιληφθείτε οτιδήποτε διαφορετικό στην εμφάνιση ή στη λειτουργία του οργανισμού σας μετά τη χρήση του.


Τι θα γίνει μετά την επίδραση της θεραπείας;  Θα πρέπει να την επαναλάβω;

Μετά το τέλος της επίδραση του η εμφάνιση των ρυτίδων στην περιοχή που έγιναν οι ενέσεις θα επιστρέψει στην εικόνα που είχε πριν την έκχυση με το φάρμακο. Είναι επιλογή του κάθε ατόμου εάν θέλει ή όχι να επαναλάβει τη θεραπεία.

faq

Q&A ΓΙΑ ΤΑ FILLERS

Τι είναι το JUVÉDERM®;

Το JUVÉDERM®είναι το μόνο filler υαλουρονικού οξέως που έχει πάρει έγκριση από τον φορέα τροφίμων και φαρμάκων των Η.Π.Α. (FDA)...

Διαβάστε περισσότερα...

faq

Q&A ΓΙΑ ΤΟ LATISSE

Το Latisse πραγματοποιεί αυτά που «υπόσχεται»;

Η πλειονότητα των ασθενών που έχει εφαρμόσει το Latisseέχει βοηθηθεί στην αύξηση των βλεφαρίδων, όπως είχε ήδη διαφανεί από τις κλινικές μελέτες...

Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ

Τα μάτια μας αξίζουν όλη μας την προσοχή. Η σωστή διάγνωση νοσημάτων που αφορούν στα μάτια και η έγκαιρη αντιμετώπισή τους είναι μία πολύπλοκη διαδικασία που χρειάζεται γνώσεις, εμπειρία και ιδιαίτερες δεξιότητες από το χειρουργό Οφθαλμίατρο. Η πολυετής εμπειρία του Αθανάσιου Ρουμελιώτη, MD, και η συνεχής του κατάρτιση και ενημέρωση, σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων εξασφαλίζουν την υγεία των ματιών σε κάθε βήμα, διάγνωσης και αντιμετώπισης.

donation