Οφθαλμολογικός Έλεγχος

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΒΛΕΦΑΡΩΝ

οφθαλμολογικός έλεγχος

Η όραση των παιδιών θα πρέπει να ελέγχεται από εξειδικευμένο ιατρό τακτικά ξεκινώντας ήδη από τη γέννηση, με επόμενο στάδιο τη βρεφική ηλικία, την έναρξη του σχολείου και κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων.
Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία Οφθαλμολογίας και την Αμερικάνικη Ένωση Παιδικής Οφθαλμολογίας και Στραβισμού, η εξέταση της υγείας των ματιών στα παιδιά συστήνεται να ακολουθείται ως εξής:


Νεογέννητα

Ο παιδίατρος ή εξειδικευμένος οφθαλμίατρος θα πρέπει να ελέγξει τα μάτια του νεογέννητου. Ο έλεγχος των ματιών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ενδελεχής σε περιπτώσεις που το βρέφος είναι πρόωρο, υψηλού κινδύνου για ανάπτυξη ιατρικών προβλημάτων για διάφορους λόγους, έχει σημάδια ανωμαλιών, ή έχει οικογενειακό ιστορικό με σοβαρές οφθαλμικές διαταραχές κατά την παιδική ηλικία.


Βρέφος

Ο επόμενος οφθαλμολογικός έλεγχος στο παιδί πρέπει να γίνει από παιδίατρο ή οφθαλμίατρο στην ηλικία μεταξύ έξι μηνών έως και ενός έτους, ώστε να επιβεβαιωθεί η φυσιολογική πορεία των ματιών ή να εντοπισθούν τυχόν προβλήματα.


Προσχολική ηλικία

Στην ηλικία των 3 με 3 ½ ετών, το παιδί θα πρέπει να εξετασθεί εκ νέου από εξειδικευμένο οφθαλμίατρο. Είναι η ηλικία όπου το παιδί μπορεί να συνεργαστεί με τον ιατρό για ένα οφθαλμολογικό έλεγχο. Στην ηλικία αυτή θα διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο το παιδί μπορεί να εστιάσει φυσιολογικά καθώς και η όρασή του στην κοντινή, μέση και μακρινή απόσταση. Πολλά παιδιά εμφανίζουν υπερμετρωπία, αλλά μπορούν να δουν καθαρά σε πολλές διαφορετικές αποστάσεις. Αρκετά παιδιά σε αυτή την ηλικία μπορεί να χρειαστούν γυαλιά για να διορθώσουν την όρασή τους.


Σχολική ηλικία

Πριν το παιδί ξεκινήσει τη φοίτηση στο δημοτικό σχολείο ή οποτεδήποτε ο γονιός υποπτευθεί κάποιο οφθαλμολογικό πρόβλημα, τα μάτια του παιδιού θα πρέπει να ελεγχθούν ώστε να διαπιστωθεί η οξύτητα, η ευθυγράμμιση, η κοντινή και μακρινή όραση και να προχωρήσει, εάν είναι απαραίτητο, η αποκατάσταση οποιουδήποτε προβλήματος.

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ

Τα μάτια μας αξίζουν όλη μας την προσοχή. Η σωστή διάγνωση νοσημάτων που αφορούν στα μάτια και η έγκαιρη αντιμετώπισή τους είναι μία πολύπλοκη διαδικασία που χρειάζεται γνώσεις, εμπειρία και ιδιαίτερες δεξιότητες από το χειρουργό Οφθαλμίατρο. Η πολυετής εμπειρία του Αθανάσιου Ρουμελιώτη, MD, και η συνεχής του κατάρτιση και ενημέρωση, σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων εξασφαλίζουν την υγεία των ματιών σε κάθε βήμα, διάγνωσης και αντιμετώπισης.

donation